VC Vamos 2.0 ... een voetbalclub met een visie

Het 5de seizoen bij de voetbalclub Vamos Zandvoorde is achter de rug. We blikken tevreden terug.  Heel wat ouders toonden vertrouwen in de club en stuurden hun oogappel naar de voetbalvelden in Zandvoorde. De trainers deden hard hun best om alle spelertjes goed op te leiden en hun veel plezier te laten beleven. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en we willen de positieve flow doortrekken. Ook in het nieuwe voetbalseizoen willen alle trainers en het bestuur alle kinderen van Vamos verwennen en veel plezier geven.

We hopen onze spelertjes van vorig seizoen terug te mogen ontmoeten en we hopen dat er veel nieuwe spelertjes bij ons komen aankloppen.

Wij hebben er alvast zin hebben!

 

Wat vooraf ging...

Union Zandvoorde werd, in de schaduw van de UCB fabriek, gesticht in 1941 en speelde toen in corporatief verband. In 1943 stapten ze over naar K.B.V.B. en kregen stamnummer 4048. Ze speelden kampioen in 4de provinciale in het seizoen '47 - '48 en haalden dezelfde stunt nog eens uit in het seizoen '53 - '54. In 1962 - '63 kwamen ze zelfs verrassend uit in 2de provinciale. De volgende jaren werd Union Zandvoorde een typische "lift ploeg" tussen derde en vierde provinciale. In 1977, 1983 en 1990 promoveerde ze telkens van 4de naar 3de provinciale. Hieronder vind je een foto uit de oude doos. De inhuldiging van de eerste vlag van Union Zandvoorde. Met dank aan Etienne Delanghe voor de opzoeking en de foto. (bron : Het Westvlaams voetbalboek)